Menu
Gildia Pióra na Patronite
Wiersz

przesłanie

Zatrzymałem się w trakcie biegu
chwytając ostatni kosmyk letniego czasu,
klucząc pomiędzy płatkami śniegu ,
szukam estetyki deszczu na skraju lasu.
Tęskniąc już do letnich kolorów namiętności
czy ptasich muzyków we frakach tęczy,
ślę listy po powab wiosennych przyjemności.
Stawiając kroki w lodowej krainie
dedykuję intymność ciepła plaży
roziskrzonej zimnym srebrem Zimie.
Ma dusza to dni letnie od słońca wschodu
nieznające pustki niczym ukochanej imię
drżąca rytmem miłości -do zachodu.
Kiedy myślę Ty- widzę wiosny pląsanie
mówiąc o tobie mam jesieni widzenie,
samemu będąc czuje grudnia szczypanie...
i tylko
pisząc poznaję całego roku uniesienie,
jego pełne przesłanie...

13 992 wyświetlenia
168 tekstów
7 obserwujących
  • fyrfle

    26 January 2020, 12:18

    Bardzo do mnie trafia akurat tak sformułowana i podana poezja. Pewnie dlatego, że tak naprawdę wile bardzo w niej pięknej prozy dobrego życia.