Menu
Gildia Pióra na Patronite

Hej, Ty.

Zatrzymałem się przed lustrem
Chyba pierwszy raz
Od kilku lat dokładniej

Zobaczyłem człowieka
Sprzed kilku lat
Z piersią
Oddechem życia wypełnioną

Człowieka marzeń i konsekwencji
Który zdarł kilka par butów
Choć miał tylko jedną

Człowieka, który
Parzył się od lodowatych serc
I marzł
Gdy serca płonęły

Który dziś wytarł kurz
Z klucza od szafy
Zamkniętej duszy

Wyciągnął róże
Sprzed kilku lat
Rozwiniętą i czerwoną
Jak nigdy dotąd.

4.11.2019 back.

https://www.youtube.com/watch?v=3BnfiJnHXvk

16 294 wyświetlenia
237 tekstów
71 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!