Menu
Gildia Pióra na Patronite

W miejscu...

Zatrzymałam się w miejscu,
choć bogatsza o nowe doświadczenia i wyzwania

Poczułam otchłań rozczarowania
a powinnam być przecież na to przygotowana

Płakałam i krzyczałam z bezradności,
a gorycz wylewała się zza ramy

I miałam się stać silniejsza
a kruchości wciąż nie potrafię się pozbyć

Stoczyłam nie jedną bitwę
- choć wcale w wojnie nie żyłam

i wciąż szukam tej "głupiej" nadziei
co w kąt mnie wbija po kolejnej porażce

Poznałam różne odcienie uśmiechu
i nowe tony szczęścia

Ludzi co oczy na tęczę otwierają
choć sami w cieniu bytują

I wciąż zapisuję kolejne karty z życia
- całą sobą...

49 601 wyświetleń
440 tekstów
161 obserwujących
  • Pechowa_

    18 February 2014, 18:05

    Nie ważne czy to wiersz czy przemyślenia a najważniejsze, że Twoje i poruszające... piękne !

  • awatar

    18 February 2014, 15:27

    skoro musisz nas dusić rób swoje na kartach naszych dziewic tchawic