Menu
Gildia Pióra na Patronite

zatrzymaj się na chwilę
i pomyśl o aniołach
gdyby nie miały skrzydeł
było by ci ich szkoda

nieborak co to w niebie
nie tracąc ani chwili
chce pomagać w potrzebie
bo po to go stworzyli

my na ironię sami
możemy decydować
co zrobić z sobą mamy
żeby nie przedawkować

dlaczego mają nas chronić
gdy wciąż próbujemy kąsać
głodni krwi i niepokorni
żałośni w swych próżnych dąsach

wybrani i wygnani
z szansą na trwały kontrakt
rozumni lecz niedoskonali
wyzwaniu zdolni sprostać

12 302 wyświetlenia
150 tekstów
7 obserwujących
  • 25 November 2015, 22:05

    Malusia, Asia - dziękuję :).

  • Malusia_035

    25 November 2015, 19:50

    zatrzymuje :)

    Pozdrawiam :)))

  • 24 November 2015, 20:24

    Biedne anioły. Wiersz do mnie przemawia. Pozdrawiam