Menu
Gildia Pióra na Patronite

Zatrzymaj się, na moment przystań,
przestań walczyć o rzeczy, których nie ma,
nie goń pragnień, które nie są twoje,
zatrzymaj się i pomyśl, co jest ważne.
Nie narzekaj na Stwórcę i Jego dzieło,
to miejsce w każdej chwili może zająć Zły.
I przestań prosić śmierć, by w noc spokojną
niczym matka utuliła twe życie do snu.
Przetrwaj dzień najlepiej, jak możesz,
zamiast przebiec przez życie- przejdź je,
dotknij emocji, poczuj chwilę, żyj
i bądź dokładnie takim, jakim się czujesz.

Nie ma idealnej recepty na życie,
szukaj jej sam, uważaj, nie przegap.

14 328 wyświetleń
136 tekstów
43 obserwujących
  • Bogdan Z

    6 February 2012, 16:12

    nie goń pragnień, które nie są twoje, ....kapitalnie :)

  • słoneczniki

    30 November 2011, 14:53

    Piękna wskazówka...