Menu
Gildia Pióra na Patronite

Myśli

zatrzymaj mnie …
teraz, kiedy słone krople płatków śniegu
spływają po moich policzkach
a kartka moknie od łez
zatrzymaj mnie …
otul swoim ciepłem w deszczowy dzień
gdy chmury spowiją się na moim niebie

śnieżyca utkała sople lodu na oknie
szukam w śnie twoich iskrzących oczu

zatrzymaj mnie…
jeśli nie przy sobie to chociaż w sercu
albo pozwól odejść
pozwól zwiędnąć kwiatom na oknie
złóż swój parasol
niech moja tęsknota na deszczu moknie
lecz otul mnie tęczą radosnych wspomnień

23 996 wyświetleń
235 tekstów
6 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!