Menu
Gildia Pióra na Patronite

Ciszą

zatopione statki marzeń
odradzają się w przestrzeni nicości artystyczny nieład duszy
kruszy bryły lodu
tylko dźwięki
westchnień miłości
i szum skrzydeł anioła
budzi nadzieję

że świat psychidynicznych wspomnień
kometa świetlana
rozbije w proch

tak trwa nadzieja aż po kres świata
a ty usłyszysz jej modlitwy
szemr i stukot słów wybijanych
teńczy kolorem

budząc w sobie dar życia
pisząc życiorys
strumieniami szczęścia
bo czas życia zbyt krótki
by nosić w sobie smutki

23 998 wyświetleń
235 tekstów
6 obserwujących
  • fyrfle

    10 March 2021, 19:46

    Znowu czytam te strofy z przyjemnością i akurat dzisiaj są mi balsamem na duszę poharataną.

  • jesienna mgła

    31 August 2018, 19:51

    Dziękuję i pozdrawiam ... pisze to co czuje ;)

  • fyrfle

    30 August 2018, 09:30

    Kurcze, piękny wiersz, prosty i niosący w sobie tyle ciepła, uśmiechu, siły do życia - brawo i fiszka :)