Menu
Gildia Pióra na Patronite

Przestrzeń

Zatłoczona przestrzeń,
w której to otwieram się w skrycie,
z tyłu głowy wciąż dobre rady,
tak jakby koniec drogi
był przecież zawsze na szczycie.

A nawet i prosta droga
zaprowadzić potrafi do celu,
zaś pragnienie moje,
nie musi być w równaniu z tym,
czego pragnie tak wielu.

Wsłuchuje się więc we słowa,
skrupulatnie przetwarzam informacje.
Bo nie racje się liczą w tym bycie,
lecz suma zebranych sił
by móc, nie będąc na szczycie,
o prawdziwe zawalczyć życie.

13 119 wyświetleń
118 tekstów
7 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!