Menu
Gildia Pióra na Patronite

Druga połowa

Zatęskniła dusza młoda za stałością
jest tak ciężko przebijać się przez konary drzew
gdzie los zgotował pełno pułapek nicości
zalęgło się zło tego świata w przestrzeni powietrza

a młoda dusza samotnie podąża
ubrana w blask wieczornej dżdżystej pogody
za oknem chłodny powiew wiatru
ukradkiem daje się we znaki

to nie ten świat, tu jej nie odnajdzie
nie połączą się serca dwa jak pisano w bajce
nie zatańczą w parze Pani i Pan
to nie ta chwila, nie ten film miłosny

jak przystało uśmiechnęła się do siebie
zrozpaczonym wzrokiem dotknęła jego skroni
uścisnęła mocno jego serce, pożegnała łza
i zasnęła dusza w swej skorupie

czeka aż ktoś ją mocno łupnie i obudzi
oczy mgłą zatarte, zamknięte na wołanie drugiej połowy duszy
czym że jest samotność – starą cholerną heterą
prześladuje wszystkie młode dusze

http://www.youtube.com/watch?v=HBxt_v0WF6Y

24 006 wyświetleń
235 tekstów
6 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!