Menu
Gildia Pióra na Patronite

Zatarłam ślady,
zniszczyłam wszelkie dowody,
a pulsująca krew nie ma już racji bytu.

Zmieszana z wodą,
która pełni terapeutyczną funkcję oczyszczenia,
zabiera ze sobą przedmioty,
noszące ślady arytmii uczuć.

Jest czysto, sterylnie i poprawnie rozsądnie.

Wyprany z emocji chłodny człowiek
z mocnym postanowieniem niewiary
w szczęście, ukryte pod powiekami.

Nie wytrwa.

Bo zbrodnia wciąż się dokonuje.

4490 wyświetleń
35 tekstów
3 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!