Menu
Gildia Pióra na Patronite

Taniec

Zatańczmy
jakbyśmy słyszeli najpiękniejszą muzykę świata.
Wtul we mnie swe myśli
i odpłyńmy w marzenia
tkane przędzą namiętności.
Niech wiedzie Nas melodia dusz.
Splecione dłonie
pieszczą się delikatnie
muskane fantazjami.
Znają się
Nasze ciała.
Dziś koncert dają
spełnienia łaknące
spojrzenia tęskniące.
Otrzyj o mnie pragnienia.
Każdy ruch lekko jak motyl,
przecina ciszę zroszoną potem
pustynię uczuć wyrzeczenia.
Kroki nieśpieszne
chwytające chwile
by zapamiętać najwięcej.
W ramionach Nas niesie pożądanie
spłoszone zawstydzenia
zstępujące uniesienia.
I jedna łza
bo tylko ten taniec
możemy sobie dać.

2106 wyświetleń
15 tekstów
1 obserwujący
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!