Menu
Gildia Pióra na Patronite

Na noc nie pije się kawy

Zasypiam z niedopowiedzeniem
w oczach kawowych
twoich
niedopasowany przeciągiem
zrozumienia
między rozwleczonymi halkami
z poniemieckim modlitewnikiem stoję
i jem czekoladki nasączone alkoholem

Nie przypominaj mi, że
otwierałem cię jak konserwę
delikatnie paznokciem
na brodawce grałem
kiczowatą melodię
o brązowym zapachu

Teraz jest inaczej
leżysz obrażona jak kłoda
pod sufitem ciężkim od żalu
który kiedyś na nas spadnie
i to będzie koniec seansu...

128 100 wyświetleń
1427 tekstów
95 obserwujących
  • Sol 8

    30 October 2011, 18:07

    Też tak czuje , oj boli ... :( Pozdrawiam Agazo i Marka