Menu
Gildia Pióra na Patronite

Morfeusz

Zasypiam błogim snem kładziesz
mi miękkie poduszki pod oczy
powoli odpływam statek widmo
wzbija się wysoko do chmur

dryfuje po nieboskłonie w obecności
księżyca i milionów gwiazd
dusza ulatuje w przestworza
serce zamiera na te ułamki sekund
w cichym oddechu

sypiesz mi na oczy piaskiem zapomnienia
a potem mijasz jak sen
kruchością dnia się stajesz

65 916 wyświetleń
735 tekstów
45 obserwujących
  • kati75

    23 January 2019, 11:08

    Dziękuję Wam za piękne słowa:-))))

  • 22 January 2019, 16:53

    Bardzo ładny tekst...
    nad piaskiem się zastanawiam...
    mocne.
    Miłego popołudnia. :))

  • 21 January 2019, 09:31

    aż mnie taka senna błogość kruchego dnia chwyciła- cudny

  • silvershadow

    21 January 2019, 08:46

    pięknie!
    na słodką chwilę zapomniałem o poniedziałku ;)