Menu
Gildia Pióra na Patronite

Dziura w bycie

zasypiam
marząc

budzę się
zdziwiona

że znów
jestem sama

w lustrze
dostrzegam

pragnienia
błąkające się

w zakamarkach
duszy

co dzień
potykam się

o czyjeś
spojrzenia

wczoraj
roztrzaskało się

krzywe
zwierciadło

jego ziarenka
utkwiły

w mych
oczach i sercu

nie umiem
już prawidłowo

postrzegać
rzeczywistości

me serce krwawi

-----------------------------------------
( z cyklu wspomnienia - 2006 rok)

31 412 wyświetleń
287 tekstów
5 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!