Menu
Gildia Pióra na Patronite

Morfeusz

Teksty z obrazami - Morfeusz - kati75
Morfeusz - kati75

Zasypiam błogim snem kładziesz
mi miękkie poduszki pod oczy
powoli odpływam statek widmo
wzbija się wysoko do chmur

dryfuje po nieboskłonie w obecności
księżyca i milionów gwiazd
dusza ulatuje w przestworza
serce zamiera na te ułamki sekund
w cichym oddechu

sypiesz mi na oczy piaskiem zapomnienia
a potem mijasz jak sen
kruchością dnia się stajesz.
https://www.youtube.com/watch?v=Q0e5nI5kpxk&ab_channel=LiLoveLi

65 861 wyświetleń
735 tekstów
45 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!