Menu
Gildia Pióra na Patronite

Nieporadne słowa

Zastygło pióro nad kartką
białą niczym skrzydło anielskie
a myśli takie ulotne
żądne szat cesarza

Carte blanche
Swoboda
Wolność
Piękno
Emocje
A jednak ręka niepewnie
Skreśla tych kilka słów

W duszy wybuchła niepewność
Wstydem przyprawiona
Czyż niczym myśli
Gdy słowem jasnym
ubrać ich nie można?

Tylko to pragnienie
Głód największy
By za zasłoną słów
Odnaleźć to co serce skrywa...

19 402 wyświetlenia
295 tekstów
23 obserwujących
  • I.Anna

    13 August 2020, 16:47

    Dziękuję kochani za wasze ślady tu zostawione, to daje wiele radości i ogrzewa serce czasem strapione różnymi sprawami.
    Ta Wasza obecność jest dla mnie ważna.
    Dziękuje każdemu z osobna i zostawiam serdeczne uściski.
    Dobrego wieczoru :)

    od yestem, Malusia_035, ryksza
  • 5 August 2020, 11:35

    Czasem krępuje, a nawet trochę złości
    gdy oczy wpatrzone w myśli Twych nagości. 😁
    Pozdrawiam. 😊

  • kati75

    4 August 2020, 19:20

    Czasem słowa nie potrafią wyrazić tego co czuje serce.Milego wieczorku 😉✨🌛