Menu
Gildia Pióra na Patronite

~*~

Zastanów się - dokąd biegniesz?
Zastanów się - czego chcesz od życia?
Zastanów się - o co walczysz?
I powiedz sobie, że wszystko czego chcesz
Jest tuż przed tobą.

W przestrzeni, pomiędzy przeszłością, a przyszłością.
W przestrzeni, pomiędzy kolejnymi uderzeniami serca.
Znajdź siebie, zatrzymaj się i pomyśl głęboko,
Bo nikt poza tobą nie zawalczy o twoje szczęście.

Można się opierać, można się kłócić,
Ale czas pokazuje, kto jest dla nas przyjacielem.
Życie daje nam szanse wyboru,
Ale trzeba pamiętać, że tylko raz możemy zdecydować.

Niesamowitość istnienia to unikalność momentów.
Każdy oddech staję się przeszłością, każda sekunda historią.
Uczyń życie bajką o kolorowych metaforach,
Abyś umierając poczuł, że prawdziwa przygoda dopiero przed tobą.

3686 wyświetleń
28 tekstów
0 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!