Menu
Gildia Pióra na Patronite

Zaśpiewaj mi, Jesieni, liści twoich szelestem
Napełnij mnie swym zapachem, który płynie na wietrze.

Zatańcz ze mną, Jesieni, swój walc, który zgina gałęzie
Powiedz mi sekrety, które szeptałaś na wietrze.

Śpij ze mną, Jesieni, pod rozgwieżdżonym niebem
Niech twój żółty księżyc lśni w oczach naszych blaskiem

Pocałuj mnie, Jesieni, swoimi czarującym zaklęciem,
które zmienia wszystko, w szkarłatne momenty

Kochaj mnie, Jesieni, a ta miłość jest tak prawdziwa,
że będę co roku wiernie czekał, by być z tobą na zawsze.

743 wyświetlenia
3 teksty
0 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!