Menu
Gildia Pióra na Patronite

kołysanka

zaśnij, zaśnij
szumem wiatru utulona
niczym kołysanką
przez babcię śpiewaną

za horyzontem
gdzie dzień osiąga kres
zobacz go
bez skazy w bieli
rozpostartych skrzydeł
dojrzyj cień

pod powiekami
w skrytym świecie marzeń
ujrzyj twarz
od lat ukochaną
w czerwieni zachodzącego słońca

zaśnij, zaśnij
w skrzydła nocy
duszę łkającą wtulając

159 516 wyświetleń
1079 tekstów
54 obserwujących
  • giulietka

    25 November 2016, 10:03

    Wyciskacz łez! Piękny!