Menu
Gildia Pióra na Patronite

Kołysanka

Zaśnij dziś
a zatańczę pod Twoimi powiekami
płomiennie
zwiewnie
delikatnie rozpalę
Twój uśmiech

Zaśnij dziś
a zapomną o nas gwiezdne pyły
zapomną nieopisane jeszcze firmamenty wspomnień
i narodzimy wspólne marzenia
o cudzie

Zaśnijmy razem
choć tysiące dłoni dalej
złączmy swoje usta
przytulone jedynie do poduszek

Zaśnijmy
bez konieczności pobudki
poza największym z moich koszmarów
poza myślą, że nigdy
nie istnieliśmy

10 099 wyświetleń
73 teksty
9 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!