Menu
Gildia Pióra na Patronite

Wrzos

Zasnąłem czekając na Ciebie we wrzosie.
Słońce, pszczoły nektar zbierały.
A ja wrzosem pokryty cały, leżałem.
Drzewa nade mną szumiały.
A ja wrzosem pokryty cały, śniłem.
Ptaki, nade mną leciały.
A ja wrzosem pokryty cały, czekałem.
Przyszłaś, dłońmi kwiat wrzosu tuliłaś.
Swą twarz do niego zbliżyłaś.
Bliski byłem powiedzieć, kocham.
A ja wrzosem pokryty cały, milczałem.

4889 wyświetleń
16 tekstów
0 obserwujących
  • DorotaB

    19 April 2010, 13:30

    Normalnie powiew romantyzmu i ten przewijający się wrzos przez wiersz ...pięknie.

  • Vort

    18 April 2010, 19:04

    Rym u mnie nie jest na pierwszym miejscu, więc tu się nie wypowiem, ale sam wiersz jest bardzo ciekawy.
    Zaplusowałbym, gdybym mógł.
    +