Menu
Gildia Pióra na Patronite

" Źródłem inspiracji Ty "

Zasiadam w fotelu
Biel mroźnych chmur
Dotyka mnie
Czytam Twój wiersz
Myśli szybują hen...
Wracam do Twoich myśli
Wniosek nie tak oczywisty
" Nie mów miłość
bo to za dużo
Nie mów rozpacz
bo to za mało "
Więc milczę wymownie
Myśli w złote szaty ubieram
I wstępuje we mnie nadzieja
Że w końcu zrozumiem
Sens swojego cierpienia
Twój " Smutek "
I mnie się udzielił
Wczorajszej niedzieli
Czytam Twój " Smutek "
..."
od rozpaczy gorszy smutku cichy kotek
co nawet wszystkim świętym
popsuje robotę "
Wrócę do tego " Smutku " w sobotę
Innym razem
" Ochroniarz"
Przychodzi mi do głowy...
Wiem mój Drogi
Uśmiech jest obowiązkowy
Ten ciepły z głębi serca kieruję do Ciebie
Że trafiłam kiedyś na Ciebie
Temu u Góry dziękuję...
Mam nadzieję, że tam gdzie jesteś
Dobrze się czujesz...
Ślę Ci moje skromne pozdrowienia...
" Nadzieja uczy czekać "
Piszę do miłego zobaczenia.

Moje myśli z podziękowaniem dla Jana Twardowskiego...

Cytaty: Jan Twardowski

18.01.2021
15:33

281 004 wyświetlenia
2724 teksty
35 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!