Menu
Gildia Pióra na Patronite

Familiada

Zasadził dziadek rzepkę w ogrodzie,
Chodził tę rzepkę oglądać co dzień.
Kiedy Mistrz Tuwim wiersz ów napisał
o "Familiadzie" pewnie nie słyszał.

Ta jego rzepka nie od parady,
Dumnym symbolem jest "Familiady".
Rzepka - warzywo, które nie tuczy,
A "Familiada" bawi i uczy.

Skąd popularność - Kto nam to zdradzi?
Wiem! "Familiadę" Karol prowadzi.

992 wyświetlenia
8 tekstów
0 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!