Menu
Gildia Pióra na Patronite

Rolnik sam w dolinie

Zasady są po to aby je łamać
Granice by nie przekraczać
Jak Ci potrzebna w życiu odmiana
To kup nowe życie w ratach
Ronda są po to aby kołować
Ogranicz tylko prędkość
Jak byś nie umiał się przecież chować
To byłoby Ci teraz ciężko
Kościoły są po to by je odwiedzać
A plaże zaś po to by leżeć
Na giełdzie zawsze możesz coś sprzedać
Posiedzieć w ciszy na drzewie
Dźwięk śpiewu ptaka po to by zbudzić
Nadzieje tylko by wiecznie łudzić
Nie umiesz się z sobą przecież pokłucić
A weż i wyjdź z tym do ludzi..
Czerwoni aż Czarni
I Żółci aż Rudzi
Zieloni i Marni
Niebiescy i Chudzi
Każdy kolorem Cię jakimś pobrudzi
A później za to jeszcze ostudzi
Ten co nie gada to nie marudzi
Może w dwa lata kombajn to zmłuci
Rok trzeci, trzynasty, trzydziesty
I YeLon...
Jak się nie wyśpią
To nie pościelą
Cut

18 682 wyświetlenia
616 tekstów
46 obserwujących
  • Rikitikitawi

    30 May 2019, 20:15

    Hehe...Od kilku lat dopisuje Cie do listy i glosuje na Ciebie przecież

  • sprajtka

    30 May 2019, 15:04

    To zależy na kogo glosowałeś hehehe

  • Rikitikitawi

    30 May 2019, 14:04

    No a ja?
    We mnie też nie Licja ?

  • sprajtka

    29 May 2019, 11:33

    "Kevin sam w domu"
    Złamano i słowo i zęby
    które nie zawsze prowadzą do gęby
    granice, są też zielone
    a ludzie jak sarny płoszone
    ronda i w kapeluszach
    piorą Nas po uszach
    a Kościół to lud boży
    który się zawsze trwoży
    plaże są teraz z plastiku
    gdyż śmieci tam jest bez liku
    ptakom głos w gardle staje
    węgiel im w struny daje
    kolor tęczy się źle kojarzy
    inna moralność im się marzy
    Rękę wyciągając nie na zgodę
    lecz by pozdrowić niemiecką odę
    powtarzać można bez końca
    taką zabawę w zająca
    ja powiem szczerze
    w ludzi już nie wierzę