Menu
Gildia Pióra na Patronite

***

Zardzewiałe serpentyny życia
zamknięte w czterech ścianach
domowych poczekalni
czekają na metę

Pewnego dnia
zimna dłoń z rozmachem
przetnie wstęgę,
zakończy wyścig
w drodze ku nieskończoności

Pozostaną wspomnienia ukryte
w starych fotografiach,
odłamki zapachu ubrań
oraz szczątki niedokończonych działań

8845 wyświetleń
147 tekstów
5 obserwujących
  • 19 February 2018, 15:41

    dziękuję za wszystkie słowa, wspomnienia niestety czasami bardzo bolą- zwłaszcza po tych co odeszli na zawsze

  • zapach_bzu

    17 February 2018, 10:56

    "...Pozostaną po nich buty i telefon głuchy(...)"
    Bardzo pięknie napisane. Fisz!

  • fyrfle

    16 February 2018, 13:18

    Czasem do wspomnień trzeba mieć nadludzkie siły.

  • kati75

    15 February 2018, 10:37

    trzeba kupić piękne nowe pudełko zapakować cały żal wraz ze wszystkimi pamiątkami położyc na najwyższej półce i zaglądać raz na rok:-) pozdrawiam Karolinko