Menu
Gildia Pióra na Patronite

Każdy życia dzień

Zaraz znowu godzina piąta
A ja chce Ciebie widzieć już
Słońce przygrzewa jak na pustyni
Czekanie nieustanne - muzyka w głowie

Kolejny dzień kolejna piąta
A ja nie chcę spóźnić się
Kalendarz ma tylko dwie litery - Ty
Książka pozwala zgubić na chwilę się

Następne lecą dni - piąta a może północ kto to wie?
Patrze w Twoje oczy i przewaraca mi się świat
Bez Ciebie trudno oddech brać
Ludzie w czerni i bieli nie to co my.

Czekanie sprawia, że ćwiczę cierpliwość
Wszystko tak szybko dzieje się
Powiedz czy chcesz zwiedzić ze mną świat?
Popatrz to tylko jeden krok

Błyskawice gdzieś w oddali
Deszczu cała moc
A ja przy Tobie dzień i noc
W radości Twej zatopić dziś się chcę

Nieopisanym wzrokiem spoglądasz tam
Wszystko co dla mnie robisz dodaje sił
Dzisiaj tylko My chwila niech na zawsze trwa
Fortepian uderza raz po raz

Nie potrzeba mi już nic
Wystarczy bicie Twego serca
Spójrzmy jeszcze raz
Jaki wspaniały każdy razem dzień

5469 wyświetleń
54 teksty
1 obserwujący
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!