Menu
Gildia Pióra na Patronite

Prośba

Żar studzący chłód mroku
ciepły cień mroźnego światła
pokój gwiazd w domu nocy
tulipani zaułek utuleń
wonne imiona bezimiennych bzów
pora poranionych poranków
jesienne liście nie napisanych listów
morze litośnych umorzeń
mżawka jasnych chwil
żonkile nierozkwitłych marzeń
lica kamiennych ulic....
Nie nazwane prosi o gest słowa...
Po miłuj się garścią pyłu
poeto.

89 620 wyświetleń
1386 tekstów
12 obserwujących
  • fyrfle

    1 June 2017, 11:23

    Hospody Pomyłuj!

  • piórem2

    1 June 2017, 10:54

    Piękne strofy.