Menu
Gildia Pióra na Patronite

kolęda

zapukała pierwsza gwiazdka
w drzwi serduszka
ucieszyła swą nowiną
narodzin maluszka
Bóg sie rodzi głoście radość
wszystkim wkoło
niech pieśń niesie nutę piękną
i wesołą

pośród ciepła ludzkich dłoni
bije wiara
miłość wielka nieśmiertelna
jak świat stara
dziecię niesie odnowienie
ludzkiej mocy
która darem darowania
budzi się tej nocy

przyklęknijmy wszyscy myślą
narodzenia
niech rozgrzeje nasze serca
i sumienia
dzielmy miłość jak opłatek
w naszym domu
by miłości w całej Polsce
nie brakło nikomu

43 930 wyświetleń
511 tekstów
16 obserwujących
  • piórem2

    26 December 2017, 22:21

    A jaka melodia?
    Bo kolęda bez melodii jest jak zima bez śniegu.