Menu
Gildia Pióra na Patronite

absurdlandia

za powiekami zamkniętymi łzami
serce utula w dłoniach patriotyzm
miałaś być matką tkaną konwalimi
a rodzisz błędny despotyzm

na piedestałach dumnie gra rozpusta
w kanałach dzieci proszą kromki chleba
pożółkłe słowa jak ta puszka pusta
resztkami karmi głodny brzuch potrzeba

matko my dzieci schowane pod chustą
w uszach nam rota słodzi dni przyszłości
napełniaj dumą choćby nikła cienką
spiewając piesni o dawnej wielkości.

43 932 wyświetlenia
511 tekstów
16 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!