Menu
Gildia Pióra na Patronite

Piel­grzym ciszy

Zapomniane modlitwy
brzmią głosem anioła
któremu cierpieniem
do ziemi przykuto skrzydła
by ciszą świata
raniony
otwierał usta
zamknięte milczeniem

Za cenę tęsknoty
samotnym dźwiganiem
zmęczony
odszedł wiernie
nie pytając o nic
i nie znając drogi
niosąc krzyż
a na skroniach ciernie

101 647 wyświetleń
954 teksty
266 obserwujących
  • 6 January 2015, 22:12

    Wiesz, ja yestem, nawet, jak mnie nie ma, ale dziękuję, to miłe.
    Wszystkiego najlepszego w 2015. :)

  • fyrfle

    5 January 2015, 12:37

    Poruszające.

  • Adnachiel

    2 January 2015, 14:58

    Dziękuję Giulietko, że Go rozpoznałaś.

    Mirku, powiem Ci, że mnie zagiąłeś... :)

    O kolego yestem, tak dawno Cię nie widziałem, że aż zaczynałem się martwić :)
    Dzięki, że... yesteś :)
    Pozdrawiam serdecznie.

  • 22 December 2014, 13:09

    Cisza pośród szarego zgiełku
    nie daje się skupić... na światełku...
    Pozdrawiam. :)

  • fyrfle

    22 December 2014, 07:49

    Ten wiersz spodobałby sie wielu jurorom na wielu konkurasach.

  • giulietka

    21 December 2014, 20:44

    Jak bliska mi i znajoma to postac, zdaje mi sie, ze przechodzil tyle razy pod moim oknem...
    Piekny wiersz, namalowany obolalymi powiekami.