Menu
Gildia Pióra na Patronite

Zapomnę?

Zapomnę?

Widziałem
Mijałaś mnie prawie o włos
Te twoje spojrzenie
Byłem wtedy murem powietrzem
Słowa ugrzęzły mi w gardle
Dłoń, która miała…
Zawisła w powietrzu jak nagi konar samotnego drzewa
Tyle razy…
A teraz?
Już nie zadzwonię do ciebie
Nożyczkami skorygowałaś pewnie fotografie
Tak lubię koszulę od ciebie
Rani mnie teraz niczym włośnica
Miałaś moje serce
Zapomnę
Tak teraz szepce sobie
Jednak…

Władysław Andrzej Bobrzycki

30 837 wyświetleń
275 tekstów
14 obserwujących
  • 20 June 2013, 15:52

    ładny wiersz :)

  • Papużka

    20 June 2013, 12:13

    ... nie zapomnisz,
    nosząc w sercu
    pamięć wieczną