Menu
Gildia Pióra na Patronite

ZAPOMNĘ...

Zapomnę Cię
na pewno Cię kiedyś zapomnę
tak jak zapomina się
pierwszy swój oddech
zapomnę usta Twe
i oczy tak kochane te
co patrzą
czasem na mnie tak
jakby nie istniał wkoło świat.
Zapomnę Cię
daję słowo
Tobie, sobie, jej...
wszystkim
powtarzam wciąż na nowo!
zapomnę Cię
wyrwę z serca imię Twe
a potem Ciebie,
i wspomnień cień!

...tak zapomnieć chcę.

Zapomnieć słowa
które mówiłeś
gdy na mnie tym wzrokiem
swoim patrzyłeś
zapomnę
Ciebie
i każdy dzień razem
wszystko w sobie zamażę...

Przyjdzie taki dzień
zapomnę,
zapomnę Cię
jak niejeden piękny sen

pora obudzić się

zapomnę Cię
i dotyk Twój
i uśmiech mój
i westchnień moc
i każdą razem noc
zapomnę ...

lecz nim to się stanie
trochę po ścianach pochodzę
jak motyl co
w pajęczej sieci
urwał skrzydło
i nie wie jak
da radę żyć
by lepiej było.
Trochę popłaczę w poduszkę
parę razy może stłuczę lustro
będę mieć parę nocy nieprzespanych
nim Cię zapomnę
Kochany.

Zapomnę Cię
nim nastanie nowy dzień
może nie jutrzejszy,
i jeszcze nie za dobę, dwie..trzy
ale kiedyś, kiedyś
zapomnę Cię

tak bardzo tego chcę....
wymazać z pamięci Cię
jak pierwszy życia dzień
zapomnieć Ciebie chcę...
najlepiej zaraz
cóż nie nie da się
zbyt mocno
wszedłeś w serce me

...zbyt mocno nadal kocham Cię
i serce me woła NIE
choć rozum swoje dodaje
zapomnisz kiedyś o nim
zapomnisz słowo Ci daję
choć serce jak oszalałe
w Tobie teraz walkę toczy
i masz tak smutne oczy...
Zapomnisz!

I będziesz przez życie
bez Niego swe kroczyć.

Zapomnę
O Tobie Kochanie
zapomnisz...
- czas dodaję.

13:19 15/01/2014
http://www.youtube.com/watch?v=nFmSfnDs99w

http://www.youtube.com/watch?v=8SAZCjOFZJ4

31 486 wyświetleń
325 tekstów
5 obserwujących