Menu
Gildia Pióra na Patronite

Zapętlę w kręgu czas
Już nic go nie zmieni
Nic nie powstrzyma
Wydarzenia przetną długą nić milczenia między nami
I stanie się to po raz kolejny
Długo i dosadnie
Splecione myśli, które po zatrważająco kwitnącym maju odejdą na zawsze, by znów powrócić ze zdwojoną siłą
Tylko w maju
Nieosiągalnym raju
Tylko teraz jest to możliwością samą w sobie, której nie grozi realizm, a czas jedynie
To on jest wyznacznikiem TEJ 'gry'
Na miłość i noże
Na sens i zwątpienie
Na dzień i sen
Tylko sen tu jest kluczowy
On odziewa myśli w świat obrazowy lecz mniej zasadowy niż (gra w) życie
A jeśli TA gra i tak dobiegnie końca i potem nie powtórzy się, jak zawsze, czas?
Odkryj mnie, tak..
Aby znów poznać i zapomnieć
By pokochać, potem odejść
By na miłość grać i noże

1349 wyświetleń
17 tekstów
0 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!