Menu
Gildia Pióra na Patronite

... ta Noc!

Zapatrzyć się w ciemność
nocy
Przeniknąć przez jej
gęstość
Dosięgnąć wzrokiem
gwiazd
i ujrzeć tę świecącą
jak w betlejemską
noc
Pozwolić myśli za nią
podążyć
tam gdzie niebo
światłem niebiańskim
rozbłysło!
wznieść się ponad
miałkość ziemskich
spraw
Rozbudzić w sobie
wiarę na lepszą
przyszłość
Jezu!
Cud ten spraw ...

18 842 wyświetlenia
159 tekstów
4 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!