Menu
Gildia Pióra na Patronite

/.../

Zapatrzona we własny cień
dzień, nie-dzień, mrok
noc, północ, skok.

Bezwietrzne Morze Martwe
na niebie
w polach gwiazd
układają cienie.

Grubą kreską pisana
od rana do nocy,
od nocy do rana
niekochana.

Obłąkana w nadmiarze głosów
szuka w myślach
domu.

Oszukana Zorzą Polarną
włosy plecie w warkocze
By BYĆ piękną Panią.

Będąc wielką Damą
nie je
nie trawi
nóż idzie przez
gardło.

Ciepłem fleszy
wychodzi jej ciepło
światła gasną
uśmiechy bledną.

22 527 wyświetleń
262 teksty
48 obserwujących
  • Nutricia

    6 February 2014, 21:01

    :) Miło, że jeszcze tu zaglądasz....

  • Zeus

    18 January 2014, 23:34

    Dawno Cię nie widziałem. Pięknie, smutno........, tak jak lubię. Pozdrawiam:)