Menu
Gildia Pióra na Patronite

Nić

Zapatrzona w głębie tego co było
Zafascynowana zapachem, tych samych jesiennych liści
Oczarowana błękitem nieba wczorajszego dnia
Rozczarowana przeszłością
Zawstydzona teraźniejszością
Wystraszona przyszłością
Za późno jest ten a zarazem za wcześnie
Za wcześnie jest ona … za późno… stracona
Słyszysz jak ta cisza krzyczy ?
Mów do niej szeptem, tylko szeptem pamiętaj
Oswój ją, dotknij, pocałuj
Przyzwyczaj się … to tylko cisza
Pamiętaj niczego nie, żałuj

12 563 wyświetlenia
61 tekstów
0 obserwujących
  • wdech

    3 November 2015, 20:36

    cyt.
    ,,Oswój ją,, itd.

    ,,Oswojenie,, kojarzy się z tresurą a to już prawie jak ubezwłasnowolnienie kogoś
    kto nie ma własnego rozumu.
    To coś zupełnie innego, jak choćby - poskromienie złośnicy.