Menu
Gildia Pióra na Patronite

niekiedy

zapatrzenie w nic
odległość przestaje mierzyć znaczenie
bliskość - materię

bo zostawić można chociażby i wspomnienia
i tylko własnym śpiączkom
uchylać okno na świat

przeczytane
odłożone na półkę

może zabierz mnie do biblioteki
też nie lubię czytać
w moich stronach najpierw trzeba zapomnieć
by się nauczyć

zostawić
by poznać

świat jest wciąż zbyt śliski
obrzydliwie to wygląda
gdy ślinią się oczy
a coś na kształt ciebie albo mnie - przecieka

14 256 wyświetleń
276 tekstów
32 obserwujących
  • .Rodia

    17 February 2015, 00:14

    nie chce mi się kombinować

    gdy wenom słów brak, człowiek milczy, by później mową móc zabijać choćby czas
    nie mam flołłłł