Menu
Gildia Pióra na Patronite

***

Zapatrzeni w dal
Otuleni poranną mgłą
kroczymy powolutku
trzymając za rękę Teraźniejszość

Niczym dzieci układamy
puzzle wspomnień
tych wszystkich chwil
zamkniętych w klepsydrze Przeszłości

Zasypiając na łące
uplecionej ze snów
z nadzieją
chwytamy motyle Przyszłości

8833 wyświetlenia
147 tekstów
5 obserwujących
  • fyrfle

    10 December 2018, 13:26

    Treść prosta zachęcająca, jak bardzo niebezpiecznymi są powroty w przeszłość.

  • 10 December 2018, 10:15

    @silvershadow - dokładnie :-)
    @yestem - no powiedzmy :-)

  • 7 December 2018, 21:34

    Ładne, u Ciebie już wiosna. :))

  • silvershadow

    7 December 2018, 15:05

    aby zrozumieć że czas człowieka nie jest linią
    wystarczy spróbować w pełni połączyć z sobą dwie chwile z jego życia
    - każda posiada jakby swój "spin" oraz ziarenko nieprzewidywalności.
    jesteśmy niczym szklane kulki mieniące się kolorami
    - "muzyką" tego co było jest i może nadejść.
    pozdrawiam.