Menu
Gildia Pióra na Patronite

ZAPAŁKA

ZAPAŁKA

Kocham Cię
powiedział płomień do zapałki
i zawładnął nią cały.
A ona szepnęła mu do uszka
"Jesteś gorący mój Panie
Cóż to za miłe ogrzanie...?
Myślałam, że nic mnie nie rusza..."
szepnęła do niego ona
żarem w niego wpatrzona
łepkiem bardzo wtulona
jak to zapałka - zapalona
i tak oboje się uczuciu temu poddali
nikogo już nigdy nie słuchali
i o nic nikogo nie pytali

Tak długo miłością
wzajemną się cieszyli
i wciąż do siebie płonęli
aż się...
w popiół oboje zamienili
20:58 12.2.2014

http://www.youtube.com/watch?v=IEPiNYF8v2k

31 493 wyświetlenia
325 tekstów
5 obserwujących
  • misiek45

    15 February 2014, 21:33

    Wiersz jak opowiedziana historia Asieńko,świetny-pozdrawiam milutko na wieczór :)