Menu
Gildia Pióra na Patronite

CZterdzieści lat

Zapadła cisza
wymuszony oblubieniec narodu
zza ciemnych szyb
ogłosił lęk

Obecnie
po czterdziestu latach
zbudowali McDonalds'a
nie wiem
czy poświęcił go ksiądz
ale na otwarciu był prezydent miasta

Więcej nic się nie zmieniło
cisza nastała straszna
ludzie chodzą zaszczuci
a od śmierci chroni ich
na twarzy szmaciana maska

Czterdzieści lat temu
jest jak jest
kot załatwił potrzebę
na szczęście jadło jest...

127 940 wyświetleń
1427 tekstów
95 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!