Menu
Gildia Pióra na Patronite
Wiersz Tekst dnia 1 October 2019

niedługo

zapadam się
ubrana w coraz dłuższe wieczory
odliczam spadające kasztany

obok mnie
sosny w szpilkach
niezgrabnie uciekają
w siebie

nadciąga
rzeź niewiniątek

pora dokręcić główki
kasztanowym ludkom
niedługo znów zawisną
na gałęziach

ale teraz zapal świece
będziemy wspominać
lato

1985 wyświetleń
27 tekstów
2 obserwujących
  • Monika M.

    11 December 2019, 09:59

    Pięknie łapiesz emocje.