Menu
Gildia Pióra na Patronite

" Czas miłości nastanie "

Zapadam w sen zimowy
W środku lata pachnącego
Myśli ulatują z głowy
Niczym ptaki wolno szybują
Anielskie stworzenia wolności
W bezkresie nieba trwają
Chwilę...Dobrze się mają
Są też i takie...ginące w czerni
Inne bezpiecznie lądują
Na drzewach nadzieii
Rozwijają się i zerkają
Na świat - przyrodę kolorową
Marszczą swoje czoło
Ciekawie wyglądają
Papier wszystko przyjmuje
Umysł jeszcze rejestruje
Spowolnił na chwilę
Senny miraż obserwuję
Wszystko zapisuję
Kolejną myśl dziś
Że kiedyś Nasze myśli...
Splotą skrzydła bezpiecznie
Wylądują razem spokojnie
Zapomną o wojnie
Czas miłości nastanie
Do Ciebie prośba
Do Ciebie wołanie...

07.07.2021
22:00

281 001 wyświetleń
2724 teksty
35 obserwujących
  • RozaR

    7 July 2021, 22:13

    Wyobraźnia - ile razy ona zawiodła - choć przyznać należy że barwi zycie na różowo - a to już coś .

    • piórem2

      8 July 2021, 08:22

      Prawda Róża że czekoladowa Wenus jest warta grzechu.

  • piórem2

    7 July 2021, 20:03

    Tak sobie myślę że autorka tych wierszy musi być niezwykle piękną kobietą.