Menu
Gildia Pióra na Patronite

Dobranoc

za oknem czerń
ręce strudzone od czynienia
namaszczam oliwą z jaśminem
w oczy zaglądają róże
i choć nie pachną jak te w ogrodzie
burgundowo mi
żegnam uśmiechem ten dzień
dobranoc muzyko
drobnym nutkom oprawę
utkały czyjeś dłonie
zaśnij
noc sieje łagodnym snem
tam się spotkamy
ty i ja

serce moje

24 222 wyświetlenia
527 tekstów
51 obserwujących
  • Papużka

    5 May 2020, 10:34

    Pięknie tu, jak zawsze... ;)

  • luterin

    4 January 2019, 23:14

    Jaśminem pachnie i spokojem, mimo wszystko :)

  • onejka

    2 January 2019, 09:17

    Ale kochane te wersy !!!
    Aż się przytulić by chciało to serce moje ;)

  • 25 December 2018, 01:26

    Dobranoc Becik :))

  • RozaR

    24 December 2018, 10:56

    Bardzo dobry wiersz - niczym modlitwa wieczorna na ukojenie i wyciszenie .
    Jestem pod wrażeniem.