Menu
Gildia Pióra na Patronite

zanim powiem wierszem ..

zanim powiem wierszem

zamykam żebym mógł odtworzyć
zapominam o pamiętanych słowach
potem powoli odgaduję znaczenia
związków zawartych w głoskach
wymyślonego szeregu
zanim jeszcze wypowiedziane

otwieram usta

odpuszczam żebym mógł zapełnić
wyrazami papierową taflę
potem po długim zastanowieniu padają
z zachmurzonej głowy litery
przeistaczam szarość w czarno na białym
zanim jeszcze napisane

biorę w palce

trzymam ze wszystkich sił
czekam
__________________________________
Wrocław; 15 maja 2014

33 500 wyświetleń
384 teksty
9 obserwujących
  • Naja

    16 May 2014, 21:12

    Podoba mi się przekaz :-)
    Jedna z wielu możliwych odsłon "Weny"...

  • RozaR

    15 May 2014, 15:48

    Wiersz z cichego, przyciemnonego zasłonami pokoju.