Menu
Gildia Pióra na Patronite

***

Zanim coś będzie - nie istnieje
I żyć nie będzie z nami wiecznie.

Wszystko przeminie.
I ty przeminiesz.
Więc kochać Ciebie jest niebezpiecznie.

Jutro dorosnę
Chwycę dłoń Twoją
I zamilkniemy

To mnie przeraża.

Lubię być Twoja tylko przez chwilę
I kiedy miłość mnie zauważa.

Jeśli połączą nas nasze grzechy
Gdzieś między jutrem, a wspomnieniami.
Ja nas zabiję.
Dotkniemy piekła.
Już się nie boję co będzie z nami.

Wszystko przeminie - zanim coś będzie.
I nasza młodość,
To, co się zdarza...

Lubię być Twoja tylko przez chwilę
I kiedy miłość mnie zauważa.

4827 wyświetleń
33 teksty
2 obserwujących
  • Cris

    20 June 2017, 20:42

    Ciekawy, zatrzymuje treścią.
    Pozdrawiam :)

  • 19 June 2017, 19:38

    Nie banalny, świetny wiersz.
    Doskonale się odnajduje w tego typu poezji.