Menu
Gildia Pióra na Patronite
Wiersz Tekst dnia 3 June 2020

Uwięziony szum

zanim zostanę zapomniana
dostrzeżesz tę pustkę
która kiedyś była -
- głębią oceanów

szumiącą bezkreśnie
jakby horyzont nie miał istnienia

teraz tylko bywam
rozbitą falą

o brzegi nie nasze

pogłosem ciepłych nocy
kładącym się na mokry piasek

przymykajac powieki

przez sekundę
niemal tam jestem

jeszcze

odchodząc
ten ostatni raz
pogłaszczę milczeniem
każdą z blizn

prowadzona w zupełnie inną stronę

25 988 wyświetleń
524 teksty
59 obserwujących
  • Papużka

    3 June 2020, 13:17

    Muszla wspomnień - wystarczy przystawić ucho...

  • silvershadow

    3 June 2020, 07:19

    echo uwięzione w skorupie brzegów
    wyschniętego oceanu ...

  • zatopiony.wrak.

    2 June 2020, 22:09

    piękny wiersz

    i te słowa

    'teraz tylko bywam
    rozbitą falą

    o brzegi nie nasze'

    wiesz, czasami czytam takie słowa, że żałuję, że nie są moje

    tak jest z tymi

    od sprajtka, motylek96, scorpion
  • scorpion

    1 June 2020, 09:47

    Ciężko zapomnieć o przeszłości, nie da się jej wymazać... Ta fala niesie do końca życia, po prostu potem jest już tak malusieńka, że nawet nie czujemy

  • 1 June 2020, 09:27

    Piękne!