Menu
Gildia Pióra na Patronite
Wiersz

Szept Anioła

Zanim świt przeminie
Jak oddech wiatru
Jeszcze swym skrzydłem
Twe ciało okryję

A szeptem aniołów
Wplecionym w twe włosy
Zaklęcie na skórze
Bladej wyryję

I zniknę!

Nim senne powieki
Jak sine zasłony
Zdążysz uchylić

A kiedy znów noc
Twe progi oprószy
Jej chmurne oblicze
Cień świecy tej nada

Wrócę!

Ja - twój Anioł Nocy

Wrócę!
Snów mapy
Złotem oplatać

5921 wyświetleń
86 tekstów
19 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!