Menu
Gildia Pióra na Patronite

Warto

Zanim się staniesz, zastanów się,
czy warto.
Wkładać kciuk do buzi
w miejscu, gdzie oddycha się
nie powietrzem.
Przebywać tę trudną drogę,
której celem jest
szukanie ciepła drugiej osoby.
Bawić się w dom,
wcielając się w role,
których nie napisał los.
Deptać błędom po piętach
i patrzeć w kolejne lustro,
z nadzieją, że go nie upuścisz.
Zanim się staniesz
Człowiekiem.
Zastanów się.
Życie jest dziedziczne.
Synu.

4489 wyświetleń
35 tekstów
3 obserwujących
  • złośnik

    26 May 2011, 22:01

    :) Eee, bez przesady...

    Dziękuję :)