Menu
Gildia Pióra na Patronite

Nim spadnę

Zanim na gwiazd nieboskłonie
Zginie moje serce
Niech jeszcze raz zapłonę
i otworzę ręce…

Zanim umrze nadzieja
Sącząca się czule
Zanim wzrokiem wbitym
W twą duszę
Całkiem się otulę

Zatańczmy…
Melodię już serce nuci
I w objęciach namaszczonych
Otul mnie
I w otchłań rzuć
Mą duszę nieczystą
I tak nic więcej bez Ciebie…
Jak noc…
Jak dzień…
Nic nie narodzi się dla mnie
Wszystko fikcją
nie prośbą rzeczywistą

Nim spadnę zapomniany
Wzbij moje serce do nieba
Niech jeszcze raz zapłacze
Niech poczuje, że koniec
Nie taki straszny
Kiedy mi śpiewasz…

Kochana…

7034 wyświetlenia
113 tekstów
103 obserwujących
  • Albert Jarus

    28 October 2012, 14:39

    Czasem i smutkiem uśmiech dobrze przysłonić, choć na chwilę...
    Dziękuję Wam za chwilę dla mnie :)
    Ballady chciałbym pisać, ale niezapomniane...
    I Słońca będę się łapał o ile dam radę :)
    pozdrawiam

  • giulietka

    28 October 2012, 12:27

    Zabrzmiało jak ballada zaszyta w niepamięci...

  • Albert Jarus

    27 October 2012, 23:19

    dziękuję
    jedyne co mogę zrobić lekko schylić głowy przez Wami i z delikatnym uśmiechem życzyć spokojnej nocy.
    Dziękuję raz jeszcze

  • 27 October 2012, 23:14

    Śliczny wiersz Albercie ...

    że koniec
    Nie taki straszny
    Kiedy mi śpiewasz…

    Zabieram do siebie ;)