Menu
Gildia Pióra na Patronite

Le vent***

Zanieś wietrze
na skrawkach wspomnień
melodię świetlistych
promieni słońca
ogrzej zlodowaciałe dłonie
wlej nadzieję w serca
oślepionych złem.
Utul skrzydłem
anielskich piór
wciąż proszących o modlitwę
rozwiej wątpliwości
wywołaj uśmiech
spraw bym nie tęskniła
zamknę oczy
twój ciepły
powiew otuli me serce
zabierze smutek
a jutro przywieje
liśćmi szczęście.

65 868 wyświetleń
735 tekstów
45 obserwujących
  • kati75

    6 December 2017, 09:36

    cześć Iwonko masz rację wiatr też dla mnie ma takie znaczenie często używam go w moich tekstach...miłego dnia zapraszam na kawusię;)

  • I.Anna

    5 December 2017, 17:56

    wietrzny wiersz... lubię wiatr, jest czasem jak modlitwa ... o wena się obudziła:) dziękuje kati za ten wiersz:) ja jutro napisze o wietrze:)
    dobrego wieczoru i dobrej nocy.